Wat is het verschil tussen een voorgevormde en niet voorgevormde BH?

Januari 12, 2021

Ben jij fan van een voorgevormde BH of is een niet voorgevormde BH meer jouw ding? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de verschillen niet precies weet. Dan is deze blog super handig voor jou! In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een voorgevormde en niet voorgevormde BH.

De Voorgevormde BH

Een voorgevormde BH heeft cups die uit één deel bestaan. Hierdoor zijn er ook geen naden zichtbaar. Een voorgevormde BH is echter niet voor alle cupmaten beschikbaar. Veel merken bieden de voorgevormde BH aan tot een bepaalde maat, aangezien het simpelweg niet mogelijk is een stevige BH te produceren vanuit één stuk stof.

Geen enkele vrouw heeft twee gelijke borsten. Er is altijd wel een borst wat groter is dan de andere borst. Dit verschil is echter bij de ene vrouw wat groter dan bij de andere vrouw. Heb jij nou een groot verschil tussen jouw borsten? Dan kan een voorgevormde BH dit verschil kleiner doen ogen. De voorgevormde BH heeft cups die zelf al vorm hebben, hierdoor zal het verschil tussen jouw borsten minder snel opvallen. Let er hierbij wel op dat jouw grootste borst goed in de cup valt. Wanneer jouw borst over de cup heen valt zal je borst niet genoeg steun krijgen en tevens is het goed zichtbaar onder strakke kleding.

Veel vrouwen denken dat een voorgevormde BH voor een volle cup zorgt en het meeste stevigheid biedt, dit is echter niet waar. De voorgevormde BH is juist geschikt voor vrouwen die van zichzelf sterke en ronde borsten hebben. Je borsten moeten namelijk perfect in de cup passen. Bij niet-voorgevormde BH’s is het wat minder belangrijk dat je borsten perfect in de cup passen, aangezien hier wat meer speling in zit.

De niet-voorgevormde BH

De niet-voorgevormde BH heeft vaak een beugel. Een uitzondering hierop is bijvoorbeeld de bralette. Een bralette is vrijwel nooit voorgevormd en heeft vrijwel nooit een beugel. Dit maakt dat de bralette dan ook geschikt is voor de kleinere cupmaten, die niet zoveel steun nodig hebben. Het is echter een fabel dat niet-voorgevormde BH’s onvoldoende steun bieden. De beugel die de niet-voorgevormde BH’s vrijwel altijd bevatten biedt veel steun. De meeste steun komt sowieso vanuit het rugpand. Ook vormt de cup wat meer naar jouw borst zelf, waardoor deze gemakkelijker een goede fit heeft dan een voorgevormde BH.

Naast dat een niet-voorgevormde BH veel steun en comfort kan bieden, kan het er ook onwijs sexy uitzien! Een voorbeeld van een merk met prachtige niet-voorgevormde BH’s in de collectie is Empreinte. Dit merk heeft veel BH’s in de collectie bestaande uit prachtig luxe kant en chique kleuren.