Type borst & BH

Iedere vrouw is uniek en ieder lichaam is anders. Dit vraagt daarom ook om een ander type BH. Welk model BH het beste bij jou past, hangt af van de vorm van je lichaam en je voorkeuren. De half cup en balconette modellen zijn bijna altijd geschikt. Deze BH types bieden de borsten goede ondersteuning en geven ze een natuurlijke vorm. Bekijk hieronder welke andere modellen er nog meer geschikt zijn voor jouw type borst.

Kleine borsten
Veel vrouwen met kleine borsten geven de voorkeur aan een BH met een liftend effect. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de BH stevig en comfortabel zit. De voorgevormde BH en push-up BH zijn vaak favoriet bij vrouwen met kleinere borsten. In een push-up BH zitten vaak (uitneembare) kussentjes, die je borsten wat omhoog en naar het midden duwen, waardoor deze optisch een cupmaat groter lijken. Vrouwen met een kleinere cupmaat kunnen echter alle soorten BH's dragen. Ook de bralette BH is vaak favoriet. Een bralette BH is vaak een niet voorgevormde BH zonder beugel. In veel gevallen is deze bralette gemaakt van kant, wat een sexy uitstraling geeft. Ook een niet voorgevormde beugel BH, plunge BH of hartvorm BH zijn geschikt voor vrouwen met een kleinere cupmaat.

Geschikte modellen:

Grote borsten
Voor vrouwen met grote borsten is het belangrijk dat zij een BH kopen die voldoende ondersteuning biedt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat deze BH comfortabel ziet en jij je er zelf prettig en mooi in voelt. De ondersteuning die je uit een BH haalt is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van een BH. Bij Annadiva verkopen wij enkel merken van goede kwaliteit, daar hoef je je dus zeker geen zorgen om te maken. Is er een model BH beschikbaar in jouw cupmaat, dan kun je ervan uit gaan dat die BH voldoende ondersteuning biedt voor jouw cupmaat. Wil je graag een BH met optimale steun? Een full cup BH is een model dat je borsten volledig omvat, waardoor je er dus ook goede ondersteuning uithaalt. Wil je liever een BH waarin je een mooi decolleté hebt? Een push-up BH is dan niet nodig, ga liever voor een plunge BH. Dit model heeft een laag tussenstuk, waardoor je een mooi decolleté creëert. Neem ook zeker eens een kijkje op onze pagina met BH's voor grote cupmaten.

Geschikte modellen:
Stevige borsten

Voor stevige borsten zijn bijna alle modellen BH’s geschikt. Je voorkeur voor het effect van een BH bepaalt welke BH het beste bij je past. Kies een plunge BH voor een spetterend decolleté, maar neem liever geen push-up, zodat je borsten natuurlijk lijken. Heb je liever een BH waar je borsten volledig door de cup worden omvat, ga dan voor een full cup BH.

Geschikte modellen:

Slappe borsten
Heb je slappe borsten? Ga dan voor een BH met een hoog middenstuk om je borsten goed te ondersteunen en vorm te geven. Half cup en balconette modellen zijn voor jou uitermate geschikt. De plunge BH is voor jou minder geschikt. Vanwege het lage middenstuk blijven je borsten minder goed in de cups zitten.

Geschikte modellen:

Ongelijke borsten
Laten we even voorop stellen dat ongelijke borsten geheel normaal zijn. Geen enkele vrouw heeft twee identieke borsten, bij de ene vrouw is dit verschil echter net wat groter dan bij de andere vrouw. Een voorgevormde BH verbergt goed dat je borsten niet precies even groot zijn. De BH zal zijn vorm behouden, ook al wordt één van de cups niet helemaal opgevuld. Onder kleding zal het verschil tussen beide borsten daarom zo goed als onzichtbaar zijn.

Geschikte modellen:

Weet je niet welke cupmaat je hebt?

Twijfel je over welke je cupmaat je momenteel draagt? Geen probleem, het is niet moeilijk om zelf je BH-maat op te meten. Neem eens een kijkje op onze pagina: Cupmaat berekenen en volg de juiste stappen. Laat je je liever opmeten? Dan ben je natuurlijk altijd welkom in een van onze winkels in Nederland!