VoedingsBH Advies van Annadiva

Tijdens de kraamtijd dragen veel vrouwen een voedingsBH. Dit scheelt een hoop gedoe tijdens het geven van borstvoeding. De voedingsBH heeft namelijk een cup die aan de voorkant gemakkelijk te openen is, zonder dat de BH ondersteuning verliest. Ook heeft een voedingsBH geen naden die over de tepels lopen. Dit zou irritaties opleveren omdat de tepels vaak erg gevoelig zijn in de borstvoedingsperiode.

Wanneer koop je een voedingsBH?

Door de zwangerschap veranderd het vrouwelijk lichaam continue. Ook de borsten veranderen hierbij in grootte en vorm. Om zeker te weten dat je de juiste maat kiest, koop je je voedingsBH het liefst pas in de eerste week na de bevalling. Dit is namelijk de periode waarin je stuwing krijgt, wat ervoor zorgt dat je borsten nog een hele cupmaat toenemen. Veel vrouwen willen echter goed voorbereid zijn voordat ze bevallen en willen de voedingsBH direct na de bevalling al dragen. Daarom adviseren we bij Annadiva om je voedingsBH’s rond de 36e week van je zwangerschap te kopen. Blijkt na de geboorte van je kindje dat de BH toch niet goed past, dan kan je gebruik maken van ons verruimde retourbeleid voor voedingsBH's.

De volgende tips helpen je bij het kopen van de juiste voedingsBH.

De perfecte voedingsBH voor jou

De juiste maat

Ga bij het aanschaffen van een voedingsBH nooit uit van je normale maten. Meet je BH maat altijd opnieuw op. Je zal merken dat niet alleen je cupmaat groter is geworden, maar vooral ook je omvangmaat. Kies een BH met de omvangmaat die je op het moment van meten hebt, maar neem voor de cupmaat één hele maat groter. Meet je dus in de 36e week een maat 85E, bestel dan een 85F.

Wat je absoluut wilt voorkomen is dat de voedingsBH te strak zit. Je borsten zijn zeker in het begin erg gevoelig, waardoor een te strakke BH erg oncomfortabel is en zelfs pijnlijk kan zijn. Bovendien kan een knellende BH de melkkanaaltjes verstoppen, wat kan leiden tot een borstontsteking.

Met of zonder beugel

VoedingsBH's zijn verkrijgbaar met en zonder beugel. Voor vrouwen met een grote cupmaat is het prettiger om een BH te dragen met beugel, omdat deze meer ondersteuning biedt. Dit kan ook prima, omdat de beugels in voedingsBH’s flexibel zijn en zacht zijn weggewerkt in de stof. In de eerste week na de bevalling, als je borsten erg gezwollen zijn, raadt Annadiva je echter aan om toch te kiezen voor een BH zonder beugels. De druk van een beugel kan in deze periode al snel zorgen voor een borstontsteking. Wanneer de stuwing over is kan je gerust overstappen naar een voedingsBH met beugels.

Retourbeleid voedingsBH's bij Annadiva

Bij Annadiva weten we dat het fijn is om je voedingsBH’s al vóór je bevalling in huis te hebben. We weten echter ook dat het voor de bevalling lastig is om de goede maat uit te kiezen. Je weet immers niet hoeveel je borsten nog gaan zwellen wanneer de stuwing begint. Daarom geven we je de mogelijkheid om je voedingsBH’s ruim op tijd aan te schaffen en pas ná je bevalling terug te sturen, mocht de maat toch niet correct blijken te zijn. Wanneer je een voedingsBH bestelt bij Annadiva mag je deze binnen twee maanden na ontvangst van je bestelling ruilen of retourneren, tot maximaal twee weken na de geboorte van je kindje. Mocht je van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan willen we je wel vragen om (een kopie van) het geboortekaartje mee te sturen.

Persoonlijk advies op afspraak

Wil je een keer een persoonlijk advies ontvangen, dan kun je telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 073 - 8512017 of een email sturen naar info@annadiva.be. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste voedingsBH. Het is ook mogelijk om een pasafspraak te maken in een van onze fysieke winkels in Nederland.