Pasadvies van Annadiva

De juiste BH (in de goede maat) voelt comfortabel, ondersteunt goed en geeft je een mooier silhouet. Hiernaast verbetert je houding en kan het rugklachten voorkomen.

Het is goed om te weten dat één type BH perfect kan zijn voor de ene vrouw en toch totaal verkeerd voor een andere, zelfs al hebben ze dezelfde maat. Het kan dus voorkomen dat, welke maat je ook neemt, een bepaalde BH nooit goed bij jou zal passen. Dan is het gewoon niet jouw model en kan je waarschijnlijk beter een andere BH uitkiezen.

Controleer met de volgende pas-tips of jouw BH goed zit.

Op de juiste manier aantrekken

Wanneer je een nieuwe BH koopt, moet deze comfortabel strak zitten wanneer je de rugsluiting op de meest losse stand vastmaakt. Na verloop van tijd zal de band door het dragen en wassen wat gaan uitrekken. Door de BH op de meest losse stand te kopen, kan je dan altijd nog naar een strakkere stand gaan. Zo heb je het langste plezier van je BH.

Om een BH goed aan te trekken, buig je voorover en laat je je borsten als druppels in de cups vallen. Hierna “schep” je de borsten vanuit onder je oksels naar binnen zodat ze volledig in de beugels zitten. Hetzelfde doe je vanuit het midden, zodat het middenstuk van de BH de borsten scheidt. Vergeet ook niet de schouderbandjes te verstellen zodat ze vast, maar niet te strak zitten.

Veel voorkomende problemen:

Probleem: De achterkant kruipt omhoog

Pas Advies: de achterkant kruipt omhoog 1

De achterkant van de BH kruipt omhoog

Pas Advies: de achterkant kruipt omhoog 2

De achterkant kruipt niet omhoog en zit strak zonder te knellen

Oplossing: Als de achterkant van de BH omhoog kruipt, dan is de onderband te groot. Neem een omvangsmaat kleiner en een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 75F nemen.

Probleem: De bandjes snijden in de schouders

Pas advies: de bandjes snijden in de schouders 1

De bandjes snijden in de schouders

Pas advies: de bandjes snijden in de schouders 2

De bandjes zitten comfortabel

Oplossing: Als de bandjes in de huid snijden dan dragen zij teveel gewicht van de borsten. De oorzaak hiervan is dat de onderband te groot is, waardoor deze niet genoeg ondersteuning aan de borsten biedt. Neem een omvangsmaat kleiner en een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 75F nemen.

Probleem: De cups plooien en/of er zit ruimte tussen de borst en de beugel

Pas advies: de cups plooien 1

Er zitten plooien in de cups en er zit ruimte tussen de borsten en de beugels

Pas advies: de cups plooien 2

Er zitten geen plooien in de cups en geen ruimte tussen de borsten en de beugels

Oplossing: Als de cups plooien en/of er zit ruimte tussen de borst en de beugel, dan is de cupmaat te groot. Neem een cupmaat kleiner. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 80D nemen.

Probleem: De beugels komen in het midden niet tegen het borstbeen en/of duwen in de huid onder de arm

Pas advies: de beugels raken het borstbeen niet 1

Er zit ruimte tussen de beugels en het borstbeen

Pas advies: de beugels raken het borstbeen niet 2

De beugels zitten mooi rond het lichaam

Oplossing: Als de beugels het borstbeen niet bereiken, dan is de cupmaat te klein. Neem een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 80F nemen.

Probleem: De stof van de cups duwt aan de bovenkant en/of onder de oksels in de huid

Pas advies: de stof van de cups duwt in de huid 1

De borsten puilen uit aan de bovenkant en onder de arm

Pas advies: de stof van de cups duwt in de huid 2

De borsten zitten goed ingesloten in de cups

Oplossing: Wanneer de borsten niet in de stof van de cups passen, dan is de cupmaat te klein. Neem een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 80F nemen.

Probleem: De beugels wijken aan de onderkant van het lichaam

Pas advies: de beugels wijken van het lichaam 1

Bij het strekken van de armen ontstaat ruimte tussen het lichaam en de onderkant van de cups

Pas advies: de beugels wijken van het lichaam 2

De armen worden opgetild en de BH blijft op z'n plaats

Oplossing: Als de beugels bij het strekken van de armen wijken van het lichaam, dan is de onderband te groot. Neem een omvangsmaat kleiner en een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 75F nemen.

Ongelijke borsten

Bij bijna alle vrouwen is één borst wat groter dan de andere. Vooral bij vrouwen met grotere borsten scheelt dit weleens een hele cupmaat. Wanneer dit bij jou ook het geval is, neem je de maat die het beste zit voor de grootste borst. Verstel bij de kleinere borst het schouderbandje iets strakker om het verschil zoveel mogelijk te corrigeren.

Persoonlijk advies op afspraak

Wil je een keer een persoonlijk advies ontvangen over je juiste cupmaat, dan kun je ons ook telefonisch contacteren via telefoonnummer 052 28 01 50 of een email sturen naar info@annadiva.be. Het is ook mogelijk om een pasafspraak te maken.