• Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,- en gratis retourneren
  • 9 / 10 klantbeoordeling van 1.500 klanten

Wij steunen Pink Ribbon! En jij?

donderdag 27 september 2018

Het is weer bijna oktober en dat betekent dat deze maand in het teken staat van borstkanker. In deze maand doen heel veel organisaties hun best om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Pink Ribbon is een eigen merk binnen de KWF-organisatie welke zich inzet voor borstkanker. Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt.

Borstkanker

Helaas krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2017 waren er ruim 17.500 borstkankerdiagnoses vastgesteld en naar schatting zal dit elk jaar nog stijgen. Maar gelukkig nemen de overlevingskansen elk jaar toe, echter sluit dit niet uit dat het foute boel kan zijn want er overlijden elk jaar nog steeds zo’n 3000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Help jij ook mee?

Annadiva steunt Pink Ribbon al enkele jaren, maar jouw hulp kunnen wij goed gebruiken! Je hoeft maar een klein steentje bij te dragen voor een groot gebaar! Om nog meer onderzoeken te kunnen financieren kan je bij ons hét Pink Ribbon armbandje van 2018 kopen voor maar €9,99. Dus voor nog geen 10 euro steun jij de mensen in Nederland die borstkanker hebben (gehad). Van elk verkocht armbandje doneert Annadiva €4,26 aan Pink Ribbon. Zo dragen wij allemaal een steentje bij!

Het armbandje bestaat uit 4 kleine armbandjes die zowel bij elkaar zijn te dragen als apart. Het armbandje is zowel in de winkels als online te koop zolang de voorraad strekt. Draag jij ook een steentje bij?

Feiten en fabels

Regelmatige fysieke activiteit verkleint de kans op borstkanker = ✔
Vrouwen die regelmatig fysiek actief zijn, verlagen hun kans op borstkanker met naar schatting 20 tot 40% in vergelijking met vrouwen die dat niet zijn. Het gaat daarbij niet alleen om sporten, maar ook om alledaagse lichamelijke activiteiten zoals fietsen en huishoudelijk werk.

Je kunt borstkanker krijgen door het gebruik van deodorant en antitranspiratiemiddelen = ✖
Vooral op het internet circuleren verhalen over het krijgen van borstkanker door deodoranten. Dit is echter niet waar. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt geen verband.

Het dragen van beugelbh’s vergroot de kans op borstkanker = ✖
Dit is niet waar. Het gebruik van bh’s, met of zonder beugels, leidt niet tot het ontstaan van borstkanker.

Minder alcoholgebruik verkleint de kans op borstkanker = ✔
Een vrouw die over een langere periode dagelijks meer dan 1 glas alcoholische drank nuttigt, verhoogt haar kans op borstkanker met naar schatting 7 tot 9%. En hoe hoger uw alcoholconsumptie, hoe hoger het risico.

Een vrouw met grote borsten heeft meer kans op borstkanker = ✖
Dit is niet waar. De grootte van de borsten heeft geen invloed op de kans op het ontwikkelen van borstkanker.