• Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren
  • 9,2 / 10 klantbeoordeling van 1.500 klanten

Welk type BH past bij jou?

maandag 13 mei 2019

Iedereen heeft een goede ondersteunende BH nodig, maar welke soorten BH’s zijn er nou eigenlijk en wat doen ze precies? Wij hebben voor jou alle soorten BH’s op een rijtje gezet zodat jij precies kunt zien welke BH bij jou past!

De Balconette BH

De balconette BH heeft horizontaal gesneden cups en de schouderbandjes van dit model zitten iets verder aan de buitenkant, wat er voor zorgt dat je hals en schouders mooi uitkomen. De cups van een balconette BH zitten wat dichter bij elkaar, waardoor er een mooi, vol decolleté gecreëerd wordt. Een balconette BH is dan ook geschikt voor iemand met een grotere cup, die alsnog een voller decolleté wenst. De balconette BH is verkrijgbaar met een voorgevormde of niet voorgevormde cup. Vaak is het mogelijk om de schouderbandjes er af te halen en de BH als strapless model te dragen.

De Beugel BH

Zoals de naam zelf al zegt, heeft de beugel BH uiteraard beugels. De beugels die in deze BH zitten bieden extra ondersteuning en comfort voor de borsten. De beugel BH zorgt er ook voor dat de borsten mooi gevormd worden, een lift krijgen en dat de borsten gesepareerd blijven. Een beugel BH is meestal niet voorgevormd, waardoor de beugels dus voor extra steun zorgen.

De BH zonder beugels

Ook zijn er mensen die een voorkeur hebben voor een BH die geen beugels heeft. Dat er geen beugels in een BH zitten wil niet zeggen dat de BH geen stevigheid biedt. Naarmate de cup uit meerdere delen is opgebouwd zal de BH steviger zijn, dit komt omdat er dan minder rek in de stof zit. De vorm van het decolleté wordt bij het dragen van een BH zonder beugel wel anders ten opzichte van BH’s mét beugel, omdat de borsten bij een BH zonder beugel minder of niet worden gesepareerd, wat als gevolg heeft dat de borsten meer bij elkaar liggen. De BH zonder beugel is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar meer comfort. Let er wel goed op dat de BH perfect past, anders biedt de BH niet de optimale steun die geboden zou kunnen worden.

De Bralette

De bralette is een BH zonder beugels in de vorm van een topje, meestal zit er geen sluiting aan een bralette. De bralette heeft geen voorgevormde cups, maar soms wel pads die er voor zorgen dat het decolleté nog een beetje gevormd wordt. De bralette biedt weinig ondersteuning en daarom is deze BH alleen geschikt voor de kleinere maatjes. Doordat de bralette geen beugels heeft kan deze BH met veel comfort gedragen worden. Er zijn bralettes in verschillende soorten, kleuren en stoffen maar over het algemeen worden de meeste bralettes gemaakt van kanten stoffen waardoor de BH een luxe en vrouwelijke uitstraling heeft.

De Full-cup BH

De full-cup BH sluit hoog aan op de borst, waardoor deze dus volledig bedekt is. Doordat de borst volledig bedekt is, biedt deze BH veel ondersteuning en is hij geschikt voor verschillende type borsten en cupmaten. De schouderbandjes van de full-cup BH zitten wat verder naar het midden van de cups toe, waardoor deze ook minder snel afzakken. De full-cup BH zie je zowel in voorgevormde of niet voorgevormde cups. Bij de niet voorgevormde cup binnen dit model zijn de cups verdeeld in meerdere delen, hierdoor biedt de BH meer stevigheid en een mooie vorm.

De Hartvorm BH

De hartvorm BH heeft ten opzichte van andere BH’s een andere belijning. De belijning van deze BH zorgt ervoor dat het aanzicht eruit ziet, zoals de naam eigenlijk al verklapt, als een hartvorm. Een hartvormige BH heeft voorgevormde cups waardoor je borsten gelift worden zonder extra te pushen. Dit zorgt voor een prachtig, rond décolleté.

De Minimizer BH

De minimizer BH is nooit voorgevormd en heeft volledig gladde cups. In de cups zit geen elasticiteit en de schouderbandjes van deze BH staan verder naar het midden toe. Doordat de BH zo is opgebouwd worden de borsten als het ware platter tegen het lichaam aan gedrukt, hierdoor lijken de borsten optisch 1 tot 1,5 cupmaat kleiner. Door dit model kunnen de borsten er breder uitzien, waardoor het kan ogen dat men er forser uitziet ten opzichte van wanneer iemand een goede full-cup BH zou dragen. De minimizer BH wordt veelal gedragen door vrouwen met vollere borsten.

De Push-up BH

De push-up BH heeft, naast de mousse cups, nog een extra vulling onderin de cup. Door de vulling onderin de cup worden de borsten naar het midden en naar boven geduwd. Door deze vulling ontstaat er een mooi, vol decolleté! De push-up BH heeft vrijwel altijd een beugel, zodat het gewenste effect gecreëerd kan worden.

In sommige gevallen is het mogelijk de vulling uit de BH te halen. Dit zorgt ervoor dat het eventuele cupmaat-verschil weggewerkt kan worden en dat de BH ook gedragen kan worden als een gewone BH.

Wanneer er sprake is van een vulling aan de onderkant van de cups spreken we over een maximizer BH. Wanneer dit model gedragen wordt lijkt de cup tot 2 maten groter door het push-effect.

De push-up BH is vaak niet verkrijgbaar in grotere cupmaten, dit komt doordat vrouwen met een grotere cup vaak al genoeg vulling van zichzelf hebben. Wanneer iemand met een grotere cup graag een mooi decolleté wilt creëren kan er voor gekozen worden om een balconette BH te dragen.

De Strapless BH

De strapless BH is een BH zonder schouderbandjes of waar de schouderbandjes van af gehaald kunnen worden. Vaak is de BH wat breder tussen de cups en op het rugpand voor extra ondersteuning. Het rugpand is zo sterk opgebouwd zodat er toch voldoende ondersteuning uit de BH gehaald kan worden. Aan de binnenkant van een strapless BH, rondom de BH band, zit vaak een siliconen laagje. Dit laagje zorgt ervoor dat de BH stroef op de huid zit waardoor hij beter blijft zitten. Bij een strapless BH is het belangrijk dat de omvang niet te ruim is zodat de BH niet afzakt. Dit kan er voor zorgen dat de omvangsmaat niet altijd overeenkomt met de maat die je normaal gesproken draagt. Pas een strapless BH dus altijd van tevoren om afzakken te voorkomen!

De Voorgevormde BH

Zoals de naam zelf al zegt heeft de voorgevormde BH een gecreëerde vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat de borsten een mooiere vorm krijgen, omdat deze BH de borsten wat meer naar voren haalt. De BH tekent niet af onder kleding, doordat er in de hele cup van de BH een foam laagje zit tussen de stof van de cups. Vaak wordt er gedacht dat wanneer je een voorgevormde BH draagt, je borsten dan ook groter lijken. Dit is niet het geval! Wat wel kan zijn is dat een voorgevormde BH gedragen wordt in een maat groter dan dat je normaal zult dragen, dit komt omdat de borsten precies in de cups moet vallen. De cups van een voorgevormde BH rekken niet echt mee. Een voorgevormde BH met helemaal gladde cups noemen we ook wel de t-shirt BH, omdat deze ideaal is onder strakke kleding.

De Voedings BH

Een voedingsBH is gemaakt voor vrouwen die na hun zwangerschap borstvoeding geven. Een voedingsBH heeft cups die aan de voorkant open gemaakt kunnen worden zodat de borsten vrij komen, hierdoor kun je gemakkelijk voeding geven zonder je BH helemaal los of uit te moeten doen. Een voedingsBH is meestal gemaakt van een zachte en comfortabele stof zodat deze niet kan gaan irriteren.

De Sport BH

De sport BH is speciaal gemaakt om goede ondersteuning te bieden tijdens intensieve activiteiten. Wanneer je sport zonder goede ondersteuning kan dit ervoor gaan zorgen dat je borsten gaan hangen. Er zijn verschillende support levels binnen sport BH’s, omdat elke sport een andere intensiteit hanteert. Deze levels geven de hoeveelheid ondersteuning aan die nodig is bij de activiteit die jij uitvoert. Neem ook eens een kijkje op onze pagina met sport BH advies, om te kunnen zien welk level er bij jou past! 

Erg belangrijk bij het aanschaffen van een sport BH is het materiaal waarvan de BH gemaakt is. Sport BH’s die gemaakt zijn van een katoenen stof absorberen zweet, dit zorgt ervoor dat je nat blijft en dat de lichaamstemperatuur daalt. Iets wat je niet wilt hebben tijdens het sporten. Kies dus altijd voor een sport BH die gemaakt is van ademend materiaal, hiermee kun jij zorgeloos allerlei sporten beoefenen!