• Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,- en gratis retourneren
  • 9 / 10 klantbeoordeling van 1.500 klanten

Tips en tricks voor het mooi houden van een bikini

donderdag 27 juli 2017
Je favoriete zomer outfits liggen al klaar en je hebt eindelijk de perfecte bikini gevonden! Ready to go voor het strand dus! Maar om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je favoriete bikini hebben wij een aantal tips en tricks. Yes, zo blijft je bikini meerdere zomers prachtig. Lees snel verder en be summerproof!

Tips en tricks voor het mooi houden van een bikini

 

Wassen

Je bikini wassen in de wasmachine is een no go. Het beste is om je bikini op de hand te wassen met koud water en een mild wasmiddel. Laat de bikini ongeveer een kwartiertje weken en spoel het daarna goed uit met water. Voila, je bikini is helemaal schoon! Voor een bikini met kraaltjes, glittertjes, steentjes en dergelijke is het een must om deze met de hand te wassen. Wring je bikini NOOIT uit in de hoop dat het sneller droogt. Door het wringen en knijpen beschadig je de stof en verliest de bikini zijn mooie vorm.

Drogen

Een tip die je nooit mag vergeten: stop je bikini niet in de droger! Droog je bikini op een plat oppervlak, in een goed geventileerde ruimte waar het donker en droog is. Laat je bikini niet buiten in de zon drogen. Dit zorgt ervoor dat de kleur van je bikini sneller vervaagt. Ook is er een kans dat de elasticiteit van de stof aangetast wordt. Super zonde! Ook is het niet slim om je bikini hangend te laten drogen. Een natte bikini weegt twee keer zo zwaar dan een bikini die droog is. Door je bikini hangend te laten drogen rekt de stof helemaal uit.

Opbergen

Na een heerlijke zomer is het tijd om je bikini voor een lange tijd op te bergen in de kast. Om de vorm van de bikini zo mooi mogelijk te houden kun je een bikini het beste op een plat oppervlak neerleggen.

Beschadiging

Chloor is echt een van de grootste boosdoeners voor een verkleurde en uitgerekte bikini. En al helemaal in combinatie met de zon. Het felle zonlicht kan aantasting van chloor of zonnebrand versnellen. Vaak staat er bij een zwembad een douche in de buurt. Spring hier na het zwemmen gelijk onder om met water te spoelen. Bye schadelijke stofjes! Tip: spring voor het zwemmen vast even onder de douche met je bikini aan. De stof van de bikini neemt hierdoor minder snel schadelijke stoffen op. De kans op verkleuring zal zeker verminderen!

Do's:

•    Naast chloor, zorgen zonlicht en zeewater ook voor kleur vervaging. Spoel daarom je bikini na het dragen altijd af met koud water.
•   Voor dat je een bikini aantrekt kun je jezelf het beste een halfuur van tevoren in smeren met zonnebrandcrème. Hierdoor voorkom je dat je badmode items verkleuren door de zonnebrand crème.
•   Gek op glijbanen of waterparken? Door ruwe oppervlakten in een glijbaan kan het je mooie bikini beschadigen. Kies er in deze situatie voor om een oude bikini aan te trekken.