Wij zijn fan van de balconette BH

Maart 22, 2021

De balconette BH is een favoriet van heel veel vrouwen. Helemaal niet gek, want de balconette BH past perfect bij vrijwel elke borst. In deze blog geven wij wat meer informatie over de Balconette BH, zodat jij hier ook een echte fan van wordt!

Wat is een balconette BH?

Een balconette BH heeft een lage pasvorm. Hiermee wordt bedoeld dat de cups aan de bovenzijde lager zijn uitgesneden. Hierdoor is de bovenkant van je borsten niet bedekt. Je borst valt vaak voor de helft tot drie kwart in de cup. Bovendien zijn de schouderbandjes bij een balconette BH verder naar de buitenkant geplaatst, dan bij bijvoorbeeld een standaard voorgevormde BH.

Een balconette BH is dus ideaal wanneer je niet wil dat jouw BH onder je kleding uitkomt. Wanneer je een laag uitgesneden shirtje, jurkje of hemdje aan hebt, is de balconette BH dus een echte aanrader! Bovendien creëer je met een balconette BH een natuurlijk en bescheiden decolleté. Doordat de balconette steun geeft aan de onderzijde van je borsten, worden je borsten gelift. Hierdoor lijkt de bovenste helft van je borst meer gevuld. Ideaal wanneer je dus wel een decolleté wil, maar push-up of plunge BH niet helemaal jouw ding is.

De balconette BH; een gangbaar model

Naast dat de balconette BH perfect is onder een laag uitgesneden topje, is hij geschikt voor vrijwel elk type borst. Vaak is de balconette BH ook strapless te dragen. Dit kun je controleren door te kijken of de schouderbandjes afneembaar zijn. Een strapless BH is ideaal voor onder bijvoorbeeld een off-shoulder topje!

Het is bij een balconette BH wel van belang dat je de goede maat aanschaft. Een balconette BH drukt namelijk de borsten omhoog. Wanneer je een te kleine cupmaat draagt, vallen de borsten sneller over de cup heen. Dit is goed zichtbaar wanneer je strakke kleding draagt. Bovendien haal je veel minder steun uit een te kleine BH. Meet jezelf dus goed op, of kom langs in een van onze winkels. Onze lingerie-experts zullen jou dan persoonlijk helpen!

Wist je trouwens dat de naam van de Balconette BH ontstaan is vanuit het Frans? Balconette is namelijk Frans voor balkon. De Fransen vonden deze BH op een balkon lijken door de rechte halslijn en cirkelvormige cups. De cups zitten als een soort balkon om je borsten heen.

Onwijs veel mogelijkheden

Wanneer jij fan bent van de balconette BH, dan heb jij een enorme keuze. Balconettes komen namelijk voor in allerlei verschillende kleuren en printjes. Basic of juist uitgesproken, alles is mogelijk! De Balconette BH is vaak verkrijgbaar met voorgevormde cup. Tegenwoordig brengen steeds meer merken echter ook niet voorgevormde cups in het balconette model op de markt. Voor ieder wat wils dus. Veel balconette BH’s hebben beugels, deze bieden namelijk extra steun.

Veel bekende lingerie merken hebben balconette BH’s in hun assortiment. PrimaDonna, Marie Jo en Freya; ze hebben allemaal balconette BH’s in hun collectie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sophora BH van PrimaDonna. Een prachtige BH met perfecte pasvorm. Ook de Christy en Avero van Marie Jo zijn verkrijgbaar in het balconette model. Ook de Jane (een van de schattigste series van Marie Jo) is verkrijgbaar in maar liefst twee balconette modellen. Keuze genoeg dus!