Wat zijn voorgevormde BH's?

Januari 03, 2021

Er zijn onwijs veel soorten BH’s. In deze blog gaan wij in op de voorgevormde BH. Wat is een voorgevormde BH precies en hoe wordt deze gemaakt? Een voorgevormde BH kopen kan gemakkelijk via onze webshop of in een van onze winkels. Mocht je nog vragen hebben omtrent de voorgevormde BH, bel of mail ons. Ook kun je natuurlijk langskomen in een van onze winkels!

Wat is een voorgevormde BH?

Een voorgevormde BH heeft vaak gladde cups zonder naden. Elke cup bestaat maar uit één stuk stof. Wanneer je de BH niet aanhebt staat deze vaak dus bol, doordat de cups voorgevormd zijn. Een voorgevormde BH heeft vaak een beugel om extra stevigheid te bieden. Het is erg belangrijk dat je borst goed in de cup valt, zodat je voldoende steun kunt halen uit de BH. Een voorgevormde BH is daarom erg geschikt voor de stevige en jonge borst. De meeste Nederlandse vrouwen kiezen voor een voorgevormde cup, veel van hen dragen echter niet de juiste cupmaat. Hierdoor wordt er niet voldoende steun gehaald uit de BH. Dat is natuurlijk super zonde! Meet je cupmaat op of kom langs in een van onze winkels. Onze professionals helpen jou graag bij het bepalen van jouw cup- en omvangsmaat.

Hoe wordt een voorgevormde BH gemaakt?

Een voorgevormde cup wordt gemaakt door de cup een warmtebehandeling te geven. Deze warmtebehandeling geeft de cup een vorm en zorgt ervoor dat de cup ook deze vorm behoudt. Er zijn dus ook geen naden nodig. Deze techniek heeft echter ook nadelen. Zo gaat de voorgevormde cup vaak maar tot een bepaalde cupmaat. De stof kan namelijk niet onbeperkt tot een stevige cup worden gevormd. Vrouwen met een grote cupmaat dragen daarom vaak een niet voorgevormde BH met beugel, of een BH waar de cup uit meerdere delen bestaat. Een cup die uit meerdere delen bestaat heeft vaak weinig rek, waardoor hij veel stevigheid biedt.

Veel vrouwen denken dat een voorgevormde BH de borsten er voller uit laat zien, dat is echter een fabeltje. De cup van een voorgevormde BH is vaak zo dun dat dit je borsten er niet voller of groter uit laat zien. Wanneer je een vollere borst met decolleté wil, dan raden wij een Plunge of Push-up BH aan.

De mooiste voorgevormde BH’s

In onze webshop hebben wij onwijs veel voorgevormde BH’s. Bijna ieder merk heeft wel voorgevormde BH’s in haar collectie. Marie Jo is een merk die heel veel aanbod heeft in de voorgevormde BH’s. Zo zijn bijvoorbeeld de Jane en de Alvero echte bestsellers. Bekijk ook zeker eens de BH's uit de Primadonna Twist collectie. Genoeg keuze!