De Bikini trends voor de zomer van 2022

Januari 21, 2022

Wij worden helemaal blij van alle badmode, die langzaam aan binnenstroomt. Alleen bij het zien van de prachtige nieuwe printjes en vrolijke kleuren krijgen wij een zomers gevoel. Deze zomer hebben bekende bikinimerken zoals Beachlife, Watercult, Cyell, PrimaDonna en Watercult mooie basic bikini’s uitgebracht. Maar bikini’s in de trendkleuren van dit moment ontbreken ook zeker niet! In deze blog zullen wij dé bikini-trends voor deze zomer bespreken. Enjoy!

Trend 1: Het gebruik van bijzondere stoffen

Gespot deze zomer: het gebruik van bijzondere stoffen! Wij zijn helemaal fan van badmode met bijzondere stoffen. Denk hierbij aan een bikini gemaakt van zacht badstof materiaal of een badpak gemaakt van een luxe textuurstof. Het gebruik van bijzondere stoffen geeft net een andere touch aan jouw strand-look dan een bikini gemaakt van een standaard stof. Niet alleen voelen badstof en de luxe textuurstof superzacht aan, ze blijven ook nog eens erg mooi en zullen goed de rek behouden. Hierdoor kun jij dus extra lang genieten van jouw mooie bikini. Voorbeelden van badmode met mooie stoffen zijn onder andere de Crible-serie en de Smocky-serie. Naast deze bijzondere stoffen vinden ook steeds meer badmode merken het belangrijk dat de bikini's die zij aanbieden gemaakt zijn van duurzame stoffen. Wist jij bijvoorbeeld dat de nieuwe bikini's van Annadiva Swim gemaakt zijn van hoogwaardige en duurzame stoffen? Het grootste deel van de collectie is zelfs gemaakt van gerecycled materiaal.

Trend 2: De luipaardprint

Ook dit jaar mag de altijd terugkerende dierenprint niet ontbreken! Dit jaar ga je opvallend veel luipaardprintjes zien. Onder andere Beachlife, PrimaDonna Swim en Fantasie wagen zich dit jaar aan deze trend. Alle drie de printjes spelen in op de luipaardprint, maar zijn toch geheel anders. Van een wat speelsere print van Beachlife naar een sexy panterbikini van PrimaDonna Swim. Bekijk de collecties en ontdek jouw favoriete luipaardprint van dit jaar. Een ding is zeker: meet een luipaardprint bikini zit je altijd goed!

Trend 3: Bloemenprintjes en tropische printjes

Yes, ook deze zomer keren de bloemenprintjes én tropische printjes weer terug op bikini's, badmode en strandmode! Van schattige madeliefjes tot palmbladeren en amaryllisbloemen. Een bikini met een prachtige amaryllisbloemen-print is de Tropics Petrol bikini van Annadiva Swim. De amaryllis bloem staat voor trots en betoverende schoonheid, precies hoe iedereen zich zou moeten voelen in een badpak of bikini! Een andere bikini met een erg mooie bloemenprint is de Honolua Bay bikini van Freya badmode. Deze collectie heeft een prachtige tropische print in groentinten. We like!

Trend 4: Bijpassende strandmode

De afgelopen jaar boden veel merken al bijpassende strandmode aan, dat is dit jaar niet anders! De meeste merken hebben hun badmode collecties zelfs nog meer uitgebreid met onder andere bijpassende haarbanden, strandjurkjes, kaftans en pareo's. Zo heeft Beachlife in haar zomer collectie van 2022 niet alleen onwijs veel leuke én nieuwe bikinitops en bikinibroekjes, ook voor een uitgebreide én bijpassende strandmode collectie kun je bij Beachlife terecht. Een van onze persoonlijke favorieten is het Beachlife strandjurkje. Hoe leuk is het om een bijpassend strandjurkje te dragen over jouw bikini? Zo ga je helemaal in stijl de zomer tegemoet! Naast Beachlife heeft ook Annadiva een fijne strandmode collectie die je perfect kunt matchen met een van de bijpassende bikini's. Wat is jouw favoriete strandmode item van deze zomer?

Trend 5: Mix de prints

De laatste trend die wij bespreken is een mix van de prints! Niks is te gek deze zomer; dierenprintjes worden gemixt met tropische printjes en Freya heeft zelfs een collectie geïnspireerd op duizenden mozaïek steentjes (namelijk de Boho Breeze serie). Saaie printjes ga je niet snel tegenkomen deze zomer. Mix en match er dus op los, want deze zomer kan alles!

Wat is jouw favoriete bikini trend deze zomer?