Bandeau Bikini versus Halter Bikini

Juli 23, 2020

Welke bikini heeft jouw voorkeur? De bandeau bikini of de halter bikini?

De naam bandeau is een Frans woord voor strook of band. Deze term wordt gebruikt voor een strapless BH of bikinitopje, zonder schouderbandjes dus. De bandeau als bikinitop kwam op in de jaren 40, toen ook de bikini in zijn algemeen werd geïntroduceerd.

De halter bikini tops werden pas later bekend. Toen de bikini in de jaren 60 populairder werd kwamen er ook steeds meer varianten van de bikini op de markt. Zodoende ontstond ook de halter bikini. Deze bikini geeft minder het idee van een BH.

De bandeau bikini wordt ook wel een strapless bikini genoemd. Echter wordt de bandeau bikini vaak met bandjes geleverd. De bandeau bikini is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, printjes en modellen. Één van de bekendste bandeau bikini’s is de balconette bikini: dit is een bikini die veel stevigheid biedt door de beugels die erin zitten. De bandjes van deze bikini zijn meestal afneembaar waardoor je er een strapless bikini van kunt maken. Een ander populair model is de bandeau bikini met een twist tussen de borsten.

De halter bikini is, net als de bandeau bikini, ook verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren, printjes en modellen. Vaak wordt de halter bikini in de nek vastgeknoopt, gestrikt of geklikt. Het voordeel van deze bikini is dat je de top zelf gemakkelijk strakker of losser kunt maken. Één van de bekendste halter bikini’s is de triangle bikini, ook wel de minimalistische bikini genoemd.

De overeenkomst tussen de twee bikini’s is dat de bikini’s beiden zowel met als zonder beugel verkrijgbaar zijn. Ook zijn de bikini’s te verkrijgen met en zonder voorgevormde cups en kun je als laatste ook nog kiezen voor een Push-up bandeau bikini.

Voor welke bikini ga jij dit jaar?